Agro E-label app

De Agro E-label app is een relatief eenvoudig applicatie waarmee de digitale gegevens gratis geraadpleegd kunnen worden van gebruiksvoorschriften en aanbevelingen van gewasbeschermingsmiddelen voor professioneel gebruik die door deelnemers van Fytostat op de markt worden gebracht.

De hoeveelheid aan informatie in het WG wordt hiermee teruggedrongen – de gebruiker krijgt de juiste gegevens in beeld, niet alle doseringen en voorschriften voor gewassen die niet relevant zijn op dat moment.Zoeken: op middel

Zoek een middel op basis van (deel van een) merknaam, toelatingsnummer, artikelnaam of EAN-code.


Zoeken: op gewas

Bij het zoeken op een gewas wordt het relevante deel van de DTG-lijst getoond, inclusief bovenliggende en onderliggende niveaus zodat ook registraties voor een hele sector of voor een subklasse van het gezochte gewas nagekeken kunnen worden.

Tik op de naam van een gewas(groep) om de producten te zien die daarvoor geregistreerd zijn.

Let op: enkele gewassen komen op meer plekken in de DTG-indeling voor. Een middel dat gebruikt mag worden bij rozen als potplanten kan niet gevonden worden door te zoeken op rozen als sierheesters


Zoeken: op barcode

De app bevat een barcodescanner. Artikelen kunnen gevonden worden wanneer de EAN-code ingevuld staat in Fytostat (ca. 98% van actieve artikelen).


Productgegevens

Tik op het juiste middel in de zoekresultatenlijst om naar het productscherm gebracht te worden.

Naast het nakijken van deze algemene gegevens is het ook mogelijk om het veiligheidsblad te downloaden van de server (met de bovenste knop) of het etiketbestand van een gegeven artikel (met de oranje knop bij het artikel).

Deze PDFs zijn niet ingeladen in de app, zodat het laden niet vertraagd wordt en het gebruik van opslagruimte gering gehouden wordt. Het tikken op zo’n knopje stuurt een URL naar het systeem om geopend te worden. Afhankelijk van de systeeminstellingen en browser wordt de PDF vervolgens gedownload en/of geopend in de browser.

Tik rechts in de hoek om het product markeren als favoriet (), of door te gaan naar de andere gegevens van het product ()

De favorietenlijst wordt opgeslagen in de interne opslag en wordt niet gedeeld met Fytostat of andere partijen.

De andere gegevens van het product zijn onderverdeeld in gebruiksgegevens (Teelt en doelwit) en opslaggegevens (Veiligheid).


Teelt en doelwit

In dit scherm staan de WG-gegevens die bij het product horen.

Het meest actuele W-nummer is geselecteerd (1.). Tik hier om oudere W-nummers te zien die aanwezig zijn in de Fytostat database. Het eventuele opgebruikdatum van W-nummers wordt vermeld.

Download en/of raadpleeg het oorspronkelijke PDF-bestand van het WG met het knopje ‘Lees wettelijk voorschrift’ (2.).

De basale gegevens van het WG worden in het volgende kader getoond (3.). Hier staat de inleidende tekst van het wettelijke gebruiksvoorschrift en wanneer relevant de DTG-toelichting en gegevens voor resistentiemanagement.


Gewassen bij het W-nummer

De onderste knop ‘Gewassen’ brengt de gebruiker naar een keuzelijst van gewassen die gekoppeld zijn aan dit W-nummer. Hier staat ook een kenmerk bij of het om een Kleine Toepassing gaat (NLKUG/artikel 51 enz).

Kies een gewas uit de lijst om het detailscherm te zien.


Detailscherm gewas

Het detailscherm toont gegevens over het gewas, eventuele drifttoepassingsvoorwaarden en het te behandelen groeistadium. Tik onderaan op het te behandelen aantaster (organisme of ziekte) dat behandeld moet worden met dit product om de uitgebreide behandel- en toepassingsgegevens te zien.


Toepassingsgegevens

Dit laatste scherm toont de dosering, toepassingsgegevens en voorwaarden voor de geselecteerde combinatie van W-nummer, gewas en aantaster.

In het voorlaatste kader staan alle toepassingsvoorwaarden uit het WG voor dit gewas en aantaster. Doseringen en voorschriften voor gewassen die niet relevant zijn, worden niet getoond.

In het laatste kader staan de aanbevelingen van de fabrikant, d.w.z. de aanvullende instructies die niet in het WG zijn opgenomen.


Veiligheidsgegevens

Vanuit het productscherm kunnen ook de veiligheidsgegevens geraadpleegd worden.

Hier worden de eventuele veiligheidssymbolen, veiligheidszinnen en BRZO-categorieën getoond, zoals deze al beschikbaar zijn op de Fytostat website.